Recepten

Scheermessen van de grill met bacon

Een tijd geleden ging ik uit eten bij een tof visrestaurant in Utrecht. Helaas werd ik volle bak ziek en ging het eventjes mis met de gluten maar los daarvan waren de hapjes die ik wel mocht ontzettend lekker. Één gerechtje waar ik ontzettend van genoten heb waren de scheermessen. Ik had ze nog nooit gegeten maar jeetje, die dingen zijn echt lekker! Qua textuur waren ze een beetje gek maar ze zijn zo smakelijk dat ik echt heerlijk heb zitten smullen.

Nu is het eten in een restaurant vaak lekkerder dan thuis. Ook als je een food blogger bent geniet ik altijd nog net ietsje meer van eten dat ik eet in een restaurant. Niet elk restaurant, don’t get me wrong maar het is zo lekker als het voor je klaar staat.

Afgelopen vrijdag kwamen twee vrienden eten omdat wij hun dat als cadeautje hadden gedaan. Een ervaring (lees: dat er uitgebreid voor je gekookt wordt) is toch vaak iets leuker dan een fysiek cadeautje. Behalve een KitchenAid. Dat is het vetste cadeau om te krijgen. Maar we praten niet over KitchenAid en mijn verlangen daarnaar maar we hadden het over een etentje. We besloten om scheermessen op het menu te zetten. Maar dan niet zo maar scheermessen met wat verse kruiden maar met een ingrediënt wat een van mijn favoriete ingrediënten is: bacon.

Origineel is het recept van de Smokey Goodness website maar ik heb het aangepast naar mijn voorkeuren. Het recept is volledig glutenvrij, melkvrij, lactosevrij en vrij van vele andere allergenen. Laten we gaan kijken naar het glutenvrije recept voor scheermessen met bacon. Ideaal als voorgerecht of onderdeel van het hoofdgerecht.

Scheermessen van de grill met bacon

Recept Afdrukken
Scheermessen van de grill met bacon
cheermessen met baconvineagrette_1
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
cheermessen met baconvineagrette_1
Instructies
  1. Verwarm de grill (pan of BBQ).
  2. Snipper de ui fijn, hak een half bosje peterselie fijn. Voeg dit samen met de olijfolie, balsamico azijn en sap van 1 citroen.
  3. Grill de bacon tot deze krokant is. Voeg deze nog niet toe aan de vinaigrette. Dat moet pas op het aller- aller- laatste.
  4. Spoel de scheermessen af onder stromend water.
  5. Zet de vinaigrette op het vuur om te zorgen dat deze lauwwarm wordt.
  6. Snipper de bacon en voeg deze aan de vinaigrette toe. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  7. Grill de scheermessen 2 tot 3 minuten op de hete grill! Let op dat je dat niet langer doet want dan worden ze taai.
  8. Serveer op een groot bord of schaal en gooi de dressing erover. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Vorige post

Glutenvrije pannenkoeken met hartig beleg!

Volgende post

NIEUW: Glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!