Recepten

Salade met avocado en granadilla

Zoals ik gisteren beloofd heb, komen er deze week meerdere gerechten online met fruit erin! Omdat het vandaag maandag is en veel mensen mee doen met de meatless monday, leek het mij wel gepast om een salade online te zetten.

Op mijn fruitschaal lag dus een granadilla! Dat is een oranje bolletje met een steeltje en lijkt een beetje op de passievrucht of maracuja. Ze behoren met z’n drieën tot de passiflora familie. Omdat ik de passievruchten al voor iets anders in gedachten had besloot ik er een salade met avocado en granadilla van te maken! Ontzettend lekkere combinatie, al zeg ik het zelf!

Salade met avocado en granadilla

 

Ingrediënten:

  • Veldsla
  • Avocado
  • Olijven (ik heb olijven in stukjes gebruikt)
  • Granadilla of passievrucht
  • Walnoten
  • Scheut citroensap
  • Scheutje olijfolie
  • 1 el. honing
  • Zwarte peper

Bereiding:

Het bereiden van salades heb je natuurlijk zo gedaan! Pak een bord of schaal en leg daar een hoopje veldsla op.

Snijd de avocado in stukjes (of repen) en verdeel deze over de salade. Schep vervolgens de olijven over de sla en voeg daarna de walnoten toe.

Snijd nu de granadilla (of passievrucht) in tweeën en schep de pitjes over de salade! Heb je een granadilla dan is het slim met een vork de pitjes eruit te halen of gewoon met handen uit elkaar trekken (het is wel een beetje een gladde bende maar dat maakt het ook wel weer leuk).

Voeg in een kommetje/mok de citroensap, olijfolie, honing en zwarte peper bij elkaar en roer. Proef even of je het goed vind (ik vind hem wat zuurder altijd lekker) en giet vervolgens over de salade!

Nu kan je gaan smullen! Enjoy!

Vorige post

Torentje van rauwe zalm

Volgende post

Drakenfruit smoothie

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!