Recepten

Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika

Er zijn wel eens van die dagen waarop je eigenlijk vrij weinig zin hebt om eten te maken en wil je het liefst een zak patat. Toch weet jij je gevoel om te snacks te bedwingen en kies je voor een makkelijke salade. Laat ik daar nou even een lekker recept voor hebben. Simpel en snel maar het vult wel (dat rijmt, haha).

Dit receptje bedacht ik al bijna twee jaar geleden en toen was het al lekker. Toen mocht ik ook geen lactose maar met een lactase-tabletje in m’n mik geniet ik zo af en toe van geitenkaas! Dat heeft zo’n fijne uitgesproken smaak. Ik ben fan en eet het één keer per half jaar. Kan best.

Anyways, naast de geitenkaas (en rucola) zit er nog een ingredient in de rucola-salade namelijk geroosterde paprika. Je kan het zelf maken, dat duurt alleen wat langer. Ik kocht daarom stiekem de geroosterde paprika’s uit een pot die op olie staan. Scheelt weer in de dressing!

Nogmaals, deze salade flans je zo in elkaar en lekker is ‘ie absoluut!

Recept Afdrukken
Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika
Salade van geitenkaas met geroosterde paprika
Prep Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Salade van geitenkaas met geroosterde paprika
Instructies
  1. Leg de rucola op een bord of in een schaal.
  2. Snij de geroosterde paprika in smalle repen en leg op de rucola.
  3. Verkruimel de geitenkaas en bedek daar de salade mee. Pak een vork en tast toe! Eet smakelijk.
Deel dit Recept
Recepten

Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika

Elk jaar geef ik een groot diner en dit stond er (naast nog 10 andere gerechten) afgelopen jaar op het menu en de reacties waren lovend! Een heerlijke salade van rucola met geitenkaas en geroosterde paprika. Nu kan je paprika’s zelf heel makkelijk roosteren maar omdat er geen dressing over deze salade zit is het wel zo lekker als je geroosterde paprika’s koopt die op olie staan.

Ingrediënten:

  • 75 gr. rucola (1 zak)
  • 1 pot geroosterde paprika’s (±450 gr.)
  • Geitenkaas met honing

De bereiding van dit gerecht is eigenlijk super simpel! Je hoeft maar 3 dingen te doen:

Doe de rucola in een schaal, snijd de paprika’s en verkruimel de geitenkaas erover.

Lekker snel en smakelijk! Wat vindt jij er van?

Vorige post

Tonijnsalade met appel en zongedroogde tomaat

Volgende post

Rauwe zalm met wasabi sesamzaadjes op een bedje van komkommer

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!