Recepten

Pompoen met soja, chili en koriander

In de winter en herfst staat pompoen regelmatig bij ons op het menu. Nu hadden we dit recept al in geen tijden gegeten. Gek eigenlijk want we vinden dit zo ontzettend lekker! En zoveel werk is het eigenlijk niet.

De combinatie van pompoen met kaneel vond ik – jaren geleden – een gekke combinatie. Misschien kwam het omdat ik nog niet helemaal thuis was in het koken, omdat ik me er nog niet in verdiept had maar man man, het is lekker samen! Zeker met de koriander en de pittige yoghurt er bovenop!

Wist je trouwens dat bij 4 tot 14% van de mensen koriander naar zeep smaakt?

Pompoen met kaneel

BewarenBewaren

Recept Afdrukken
Pompoen met soja, chili en koriander
Pompoen met kaneel
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pompoen met kaneel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Hak de pompoen in grove stukken. Je kan de schil eraf halen maar het hoeft niet. Verwijder de pitten uit de pompoen.
  3. Als je klaar bent met het hakken doe je stukken in een grote kom.
  4. Strooi de kaneel, verse peper, 3/4 tl. zout en 2 el. olijfolie over de pompoen en schud de stukken goed door elkaar. Zorg dat alle stukken gemarineerd zijn.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pompoenstukjes erop.
  6. Zet 35 tot 40 minuten in de oven en laat afkoelen.
  7. Pak de keukenmachine erbij! Doe de gemalen koriander, verse koriander, 4 el. olijfolie, de knoflook en een snufje zout in de blender en mix tot het een geheel is.
  8. Haal de soja yoghurt uit de koelkast, weeg 200 gram af en mix dat samen met 1,5 theelepel sriracha saus (of gewoon een andere pittige chilisaus).
  9. Giet de soja en het kruidenmengsel over de pompoenstukken en je kan het opdienen. Je kan het natuurlijk garneren met geroosterde pompoenpitten en wat verse koriander. Of niet. Wat jij wilt.
  10. Fijne feestdagen en eet smakelijk!
Deel dit Recept
Vorige post

Glutenvrij de feestdagen in: #decemberglutenvrij

Volgende post

Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!