Recepten

Meloensoep met limoen, basilicum en rauwe ham

Ik heb het wel eens eerder over ‘het jaarlijkse diner’ gehad en dat er 10 gangen waren. Dit gerechtje heeft het ook wel eens tot de selectie geschopt! Onder mijn vriendinnen is deze meloensoepje toch echt wel een hit!

Recept voor 4 personen:

  • 1 Galia meloen
  • 15 gram verse basilicum
  • 3 ijsblokjes
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 1/2 pakje rauwe ham (elke rauwe ham is lekker)
  • 1/2 limoen
  • Keukenmachine/blender

Snijd de meloen in stukken, verwijder de zaadlijsten en snijd de schil eraf.

Pureer de meloen met de basilicumblaadjes, de ijsblokjes en het sap van een halve limoen in de keukenmachine.

Voeg de olie toe vlak voor het serveren van de meloensoep.

Verdeel de soep over 4 glaasjes, rol of vouw de ham op en steek deze als een soort rietje in de meloensoep.

Eetze en ik hoor graag of jij net zo enthousiast bent als mijn vriendinnetjes!

Vorige post

Glutenvrij lunchen: Bagels & Beans

Volgende post

Glutenvrije pretzels met chocolade

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!