Recepten

Maanzaadcake met citroen

Vorige week heb je kunnen genieten van de glutenvrije aardbeiencake met munt en limoen. Deze week is het tijd voor een andere combinatie namelijk een maanzaadcake met citroen (ook heel lekker met bloedsinaasappel trouwens maar dat even ter zijde).

Maanzaad doet me altijd denken aan de maanzaadhaantjes die je vroeger op school kreeg. Back in the old days waarin ik dacht nog gluten te mogen. Haha. Eigenlijk gebruik ik het veel te weinig want ik vind het dus echt wel lekker! Toen kwam ik een recept tegen voor een maanzaadcake met bloedsinaasappel maar ik besloot er citroen doorheen te doen. Ook een beetje omdat bloedsinaasappels echt moeilijk verkrijgbaar zijn en niet bij elke supermarkt liggen. Noem het gemak, noem het luiheid maar met citroen is de cake ook echt héél lekker!

Waar gebruik jij eigenlijk maanzaad voor?


Recept Afdrukken
Maanzaadcake met citroen
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de cakemix zoals de instructies op het pak vermelden. Kies hierbij altijd voor grote eieren dat maakt de cake een stuk lekkerder.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet deze eventueel nog in. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar als jij dat fijn vind, be my guest.
  3. Rasp 1 citroen.
  4. Roer de maanzaad en de citroenrasp door het cakebeslag heen tot het een beetje eerlijk verdeeld is.
  5. Bak de cake 55 minuten af in de oven op 180 graden. (Als jouw cakemix zegt dat het korter moet, doe dat dan ook). Dit is maar een indicatie.
  6. Laat de cake afkoelen.
  7. Pak de poedersuiker en doe daar eetlepel voor eetlepel wat verse citroensap door. Zorg dat je niet teveel in een keer doet want het moet niet TE vloeibaar worden.
  8. Zodra de icing goed is smeer je zeker op de cake, en garneer je de cake met dungesneden plakjes citroen!
Deel dit Recept
Vorige post

Aardbeiencake met munt en limoen

Volgende post

Blauwe bessencake met limoencrème (melkvrij!)

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!