Recepten

Lactosevrije chocoladerozijnen

Het water loopt me gelijk alweer in de mond als ik denk aan chocolade rozijnen! Ik baal altijd als ze in de supermarkt alleen rozijnen met melkchocolade hebben en dus besloot ik zelf maar even lactosevrije chocoladerozijnen te maken met pure chocolade!

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 100 gr. pure (lactosevrije) chocolade
  • 250 gr. rozijnen
  • bakpapier

Smelt de chocolade au bain-marie en bekleed een bakplaat (vond ik het handigste) met bakpapier. Als de chocolade helemaal gesmolten is roer dan de rozijnen er door tot deze allemaal bedekt zijn met chocolade.

Schep de rozijnen op bakpapier (spreid ze een beetje uit) en laat de chocolade afkoelen en weer hard worden. Dit kan in de koelkast binnen een half uur of een aantal uur op het aanrecht.

Is de chocolade eenmaal hard dan is het tijd om te smullen!

Vorige post

Quinoasalade met geitenkaas en abrikozen

Volgende post

Gluten- en lactosevrije focaccia

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!