Recepten

Lactosevrije chocolademousse

Vele mensen houden natuurlijk van chocolade en ik ben daar absoluut een van. Maar een chocolade mousse bevat altijd iets van lactose. Lang leve Minus L die nu met een lactosevrije slagroom komen waardoor deze makkelijke en heerlijke lactosevrije chocolademousse nu gewoon binnen handbereik is!

Recept voor 4 personen:

  • 200 gr. pure chocolade (min. 70% cacao)
  • 300 ml. lactosevrije slagroom (Minus L, verkrijgbaar bij Jumbo)
  • 3 eieren
  • 2 el. fijne suiker

Breek een klein stukje chocolade (20 gr.) af en leg het weg (dit gebruik je later als versiering).

Breek de overige chocolade in stukken en smelt deze au bain marie samen met de helft van de slagroom. Zodra alles gesmolten is haal je de chocolade van het vuur en laat je deze 5 minuten afkoelen.

Roer de eidooiers en een voor een doorheen. Klop met een mixer de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klopt tot deze is opgelost.

Spatel de eiwitten door het chocolade mengsel (dit kan je het beste in 2 porties doen). Giet de mousse in 4 dessert glazen en zet het een paar uur of de hele nacht in de koelkast.

Voor het serveren klop je de overige slagroom op. Schaaf het stukje chocolade met een dunschiller (dan krijg je leuke krulletjes). Garneer de mousse met de slagroom – dit kan prima met behulp van een spuitzak en versier de slagroom met het chocolade schaafsel!

LET OP! Dit dessert kan enorm lekker maar ook wat vullend zijn!

Vorige post

Gevulde appeltjes (met bitterkoekjes)

Volgende post

Gekookt ei met avocado

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!