Recepten

Gepocheerde kip met limoenmayonaise

Oh deze salade is ook zo lekker! Ik merk dat ik vrolijk word van alle gerechten die ik hier op zet, dat is een goed teken toch? Sinds ik gepocheerde kip heb ontdekt doe ik er eigenlijk best wel veel mee. Het is zo simpel, vergt niet heel veel aandacht en is wel ontzettend lekker. Het originele recept komt uit de Allerhande alleen heb ik er mijn eigen lekkerdere (al zeg ik het zelf) draai aan gegeven!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kipfilets (±400 gr.)
  • 1 groente bouillonblokje (Bijv. Cenovis)
  • 1 limoen
  • 4 el. mayonaise (Bijv. Vetara)
  • tabasco
  • 15 gr. basilicum (1 bakje)
  • Verse koriander
  • 40 gr. rucola

Breng een pan water met bouillon blokje aan de kook. Zodra het kookt doe je de kip erbij, zet je het vuur uit en laat je de kip met deksel op de pan ca. 25 minuten gaar worden. Laat vervolgens de kip afkoelen.

Rasp de schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rasp door de mayonaise en breng op smaak met peper, zout en tabasco.

Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur de basilicum (dan blijft de basilicum vers en het lekkerst) en meng deze met de rucola. Strooi een aantal blaadjes koriander over de rucola en basilicum.

Verdeel over de borden en leg de kip erop, verdeel de limoenmayo en je kan gaan smullen!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

Vorige post

Sushi met zongedroogde tomaat en basilicum

Volgende post

Ananas carpaccio met gerookte zalm

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!