Recepten

Kipsalade met kerrie en mandarijn

Een paar jaar geleden had mijn mams met Kerst een heerlijke salade met kip gemaakt waar ik echt blij van werd. Nu was het eindelijk tijd om de salade eens na te maken en nog steeds ben ik er fan van. Ik heb ervoor gekozen om zelf mijn kip te braden in plaats van een gebraden kip te kopen.

Het blijft toch leuker als je een recept helemaal vanaf het begin maakt toch? Wil je nou niet zo lang bezig zijn met één recept? Maak dan als eerst de kip en de dag erna gewoon de salade!

 

 

 

Recept Afdrukken
Kipsalade met kerrie en mandarijn
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
De kip
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Braad de kip rondom aan in een pan. Dit doe je ongeveer 15 minuten.
  3. Leg de kip in een oven schaal en zet hem 90 minuten in de oven. Bedruip hem af en toe met olie of boter.
  4. Laat de kip volledig afkoelen en haal al het kippenvlees eraf en snij in kleine stukjes. Snij ook het vel in kleine stukjes.
De salade
  1. Giet de mandarijntjes af en vang het sap op.
  2. Doe de mayonaise, kerriepoeder, 3 el mandarijnensap en verse peper in een apart schaaltje. Meng tot het een geheel is.
  3. Snij de gemberbolletjes fijn (of doe ze eventjes in de keukenmachine).
  4. Meng alles vlak voor het opdienen door elkaar.
  5. Garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Vorige post

10 tips bij glutenvrij eten!

Volgende post

Zwangerschapsupdate #2: laat het 'genieten' los

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!