Recepten

Kip gevuld met basilicum en tomatentapenade

Kip is natuurlijk het meest veelzijdige stukje vlees en zelfs als gluten en lactose-intolerant persoon kan je met dit ingredient en vele creaties bedenken. Ik probeer zo’n 2 keer per week kip te eten omdat het a.  zo lekker is en b. veel eiwitten bevat! Gemarineerde kip, gevulde kip, drumsticks noem het maar op en het water loopt al in mijn mond. Ik hoop dat jij ook net zo blij wordt van dit recept voor kip gevuld met basilicum en tomatentapenade.

Ingrediënten en benodigdheden:

  • Kipfilet
  • Verse basilicum
  • Tomatentapenade
  • Sateprikkertjes of kooktouw

Leg de satéprikkers in een laagje water.

Snijd (over de lengte van de kip) de kipfilet een stukje in en vouw deze open.

Leg er vervolgens een aantal blaadjes basilicum op, gevolgd door tomatentapenade.

Vouw de kip weer dicht en steek de satéprikkertjes er doorheen.

Nu is het aan jou hoe je de kip bereid. Je kan deze in de oven leggen of bakken in een pan! Ik doe het eigenlijk beide. Let wel op dat de kip ook echt wit is van binnen!

Eet smakelijk en laat me even weten wat je ervan vindt!

Vorige post

Gluten- en lactosevrije focaccia

Volgende post

Bananenpannenkoeken

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!