Recepten

Beste chocoladereep ever!

Soms heb je van die dagen dan wil gewoon chocola en dan het liefst zoveel mogelijk. Om het nog wat lekkerder (of was het nou leuker?) te maken besloot ik de kast open te trekken om marshmallow fluff erbij te pakken en pepermunt zuurstokjes uit de kerstboom te halen. Ik weet het, het is nog geen kerst en nu haal ik al versiering uit de boom, maar een paar zuurstokjes meer of minder dat ziet niemand joh. Afijn, ik heb het gecombineerd, gegeten en uitgedeeld en ik durf wel te zeggen dat dit de beste chocoladereep ever is! Dit is het ideale kerst recept. Yep, hier word ik blij van. En jij ook!

Beste chocoladereep ever

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 200 gram pure chocolade
  • 3 pepermunt zuurstokjes (van die stafjes die je in de boom kan hangen, ook wel candy canes genoemd)
  • 1 eetlepel marshmallow fluff
  • satéprikkers
  • bakpapier
  • iets waarmee je de zuurstokjes kapot kan slaan

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie. Zet ondertussen een ovenschaal klaar met daarin bakpapier.

Terwijl de chocolade smelt, doe je de zuurstokken in een zakje en sla je ze lekker kapot. (Dit recept werkt dus ook lekker stressverlagend, dat snap je).

Giet de gesmolten chocolade in de ovenschaal en pak de marshmallow fluff erbij. Doe kleine hoopjes in de chocolade en laat dit heel eventjes staan. Na een paar minuutjes kan je met een satéprikker de fluff een beetje uitsmeren.

Strooi vervolgens de kapot geslagen zuurstokken erover en zet in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.

Dat was ‘m alweer.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Liefs,

Carlijn

Beste chocoladereep ever

Vorige post

Glutenvrije Schwarzwalder Kirsch

Volgende post

Recept voor lactosevrije kruidenspread met Becel met avocado

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!