Recepten

Haverkoekjes met pindakaas en chocolade

Zo ongezond, maar oh zo lekker! Deze peanut butter oatmeal chocolate chip cookies zijn een hele mond vol om correct uit te spreken. Ook het opeten is letterlijk een mond vol! In Nederland kennen we het concept pindakaas koekjes eigenlijk niet zo. Het is meer iets Amerikaans. Maar het is wel een heerlijk Amerikaans koekje. Ik heb soms van die buien dat ik ontzettend graag iets wil bakken, maar niet weet wat. Ik houd van experimenteren, en op dat soort momenten moet ik iets bakken wat ik nog nooit gemaakt heb, maar waar ik wel de ingrediënten voor in huis heb. Zo ben ik op koekjes met pindakaas gekomen. En ze zijn zo bijzonder. Allereerst werden de koekjes ongeveer drie keer zo groot dan ik in gedachten had haha, maar daarnaast is de smaak ook echt bijzonder. De smaak van pindakaas, kaneel en chocolade is erg lekker. Oh, de koekjes kunnen trouwens gemakkelijk als lunch dienen. Zie het als een extra lekkere boterham met pindakaas en chocopasta.

Haverkoekjes met pindakaas en chocolade

Ingrediënten (voor ongeveer 20 koekjes)

  • 110 gram plantaardige margarine op kamer temperatuur
  • 80 gram kristalsuiker
  • 120 gram lichte basterdsuiker
  • 110 gram pindakaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 170 gram glutenvrij havermeel
  • een snufje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 135 gram glutenvrije havervlokken
  • 180 gram pure chocolate chips (kijk wel even of ze lactosevrij zijn)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op  190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Mix in een kom de boter, kristalsuiker en basterdsuiker.

Voeg de pindakaas en vanillesuiker hierbij, mix dit ook goed door.

Vervolgens voeg je het ei erbij, mix dit tot een romig mengsel.

Voeg in een andere grote kom de droge ingrediënten samen: bloem, zout, bakpoeder en kaneel. Meng dit door elkaar.

Meng de droge ingrediënten met het botermengsel. Roer tot dit net gemengd is.

Voeg de haver toe. Roer dit er doorheen

Als laatste meng je de chocolade erdoor.

Maak met je handen bolletjes van het meel en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje aan zodat je een rond, plat koekje hebt (zorg ervoor dat de bolletjes ruimte hebben om uit te lopen).

Bak de cookies  9-12 minuten in de oven. Laat de koekjes op een rooster afkoelen tot dat ze hard zijn geworden.

Smulze!

Vorige post

Het jaar van Foodless

Volgende post

Broccolisalade met kip en citroen

Joëlle

Joëlle

Joëlle is a teacher at secondary school and has a gluten, lactose AND soy intolerance. Quite a tough combination but she's always on the hunt for great and delicious recipes. She makes a mean 'ontbijtkoek' (a dutch breakfast delicacy) and is a huge fan of anything that is made of oats.