Recepten

Glutenvrije taaitaai

Als ik aan lekkere Sinterklaaskoeken denk dan stond bij mij altijd taaitaai bovenaan mijn lijstje. Dat is toch een partijtje lekker. Daarom vond ik dat het tijd werd om eens glutenvrije taaitaai te maken. Ik heb er hartjes van gemaakt omdat ik in een gezellige bui was (en omdat ik geen vormpjes van poppetjes had).

Glutenvrije taaitaai

Ik zocht glutenvolle taaitaairecepten op die ik vervolgens verbouwde tot een glutenvrij recept alleen werd het deeg echt keihard. Met wat aanpassingen hier en daar heb ik de juiste combinatie gevonden en het is een partijtje lekker. Het zinnetje uit een van de vele sinterklaasliedjes ‘en we zingen en we springen want we zijn zo blij’ is hier dan ook wel echt van toepassing. Eindelijk weer taaitaai. En dit keer helemaal glutenvrij en lactosevrij!

Glutenvrije taaitaai

Recept Afdrukken
Glutenvrije taaitaai
Glutenvrije taaitaai
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
grote koeken
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
grote koeken
Ingrediënten
Glutenvrije taaitaai
Instructies
  1. Breng de honing samen met de basterdsuiker en het water aan de kook.
  2. Meng in een andere kom het meel met het zout.
  3. Zodra het honingmengsel kookt giet je het bij het meel. Je kan gaan kneden maar ik heb gewoon een handmixer gepakt met de deeghaken (omdat de suiker ook best warm is).
  4. Voeg vervolgens het ei, de bakpoeder en het anijszaad toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vind je het te droog gooi er dan nog een klein scheutje water bij.
  5. Zet het deeg een uur afgedekt in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Pak het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak van 1 centimeter dik.
  8. Steek met een vormpje de koeken uit en leg op het bakpapier.
  9. Bak de glutenvrije taaitaai af in 12 minuten!
Deel dit Recept
Vorige post

Hoe het vroeger was..

Volgende post

8 glutenvrije sinterklaasrecepten

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!