Review

Glutenvrije maaltijdsalade review: Chimichurri (AH)

Koken vind ik erg leuk maar af en toe heb je geen tijd en wil je even snel een maaltijdsalade kunnen halen. Helaas is dit voor mensen met een voedselintolerantie een stuk lastiger aangezien de meeste maaltijdsalades gluten en/of lactose bevatten. Een paar weken geleden was ik weer eens boodschappen aan het doen bij de Albert Heijn en zag ik ineens een lactosevrije en glutenvrije maaltijdsalade: chimichurri met quinoa en mals rundvlees. Tijd om daar een review over te schrijven dus!

Auteur's waardering

Smaak/kwaliteit 90%
Prijs 60%
Eindoordeel glutenvrije maaltijdsalade van de Albert Heijn
75

Smaak en kwaliteit

De spinazie in deze salade is vers, fris en knapperig. De rundvleesreepjes zijn een klein beetje taai (wat wil je als het voorverpakt is) maar goed te doen, de kikkererwten zijn zacht genoeg en de quinoa is ook lekker zacht. De verse ingrediënten maken dit een fijne maaltijdsalade. Dit is echt een lekkere glutenvrije maaltijdsalade! De combinatie van de chimichurri saus met alle ingrediënten is erg lekker en krijgt van mij dan ook 5 sterren.

Prijs

De prijs van deze salade is iets hoger dan de andere maaltijdsalades uit dezelfde supermarkt! Dit is logisch omdat er quinoa in zit. Daarnaast is €4,99 voor een maaltijdsalade een zeer goede prijs.

Eindoordeel

FIJN. Ik ben blij dat er weer lactosevrije en glutenvrije maaltijdsalades beschikbaar zijn! Ik vind het een hele vooruitgang en ik hoop dat er meerdere komen! Nu is het wel zo dat er nog erg veel (overbodige) ingrediënten in zitten en ik denk dat deze salade gezonder en verser kan. De combinatie van spinazie met rundvlees en quinoa is wel een goede combinatie en daarom is mijn eindoordeel goed!

Ingrediënten: gekookte quinoa (water, quinoa, zout, gemodificeerd maïszetmeel, olijfolie), gekweekte kikkerwten (kikkererwt, water, zout, natuurlijk aroma), runderstooflapreepjes (rundvlees, rundereiwit, water, aardappelzetmeel, zout, gebrande suiker), gegaarde maïs (maïs, water, zout), cherry tomaat, spinazie, rode ui, veldsla. Chimichurri dressing: zonnebloemolie, water, specerijen, mosterd (water, mosterdzaad, azijn, zout, specerijen, natuurlijk aroma), gegrilde paprikapuree (gegrilde paprika, zout, water, citroenvezel), knoflookpuree (knoflook, water, zout, voedingszuur), tomaat, ui, paprika, knoflook, citroenconcentraat, zout, kruiden, xanthaangom, gemodificeerd maïszetmeel, glucosestroop. Amandelstift: amandelen.

Vorige post

Avocado smoothie met mango en banaan

Volgende post

Pakketje van spek met appel en honing

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!