Recepten

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen

Iedereen kent de chocoladetaart wel uit de film ‘Mathilde’. Zo’n mega rijke, vullende, van de suiker glimmende taart die te lekker voor woorden lijkt. Al vanaf dag één is deze taart een hit. Nu is deze taart net ietsje anders maar ook hier kan je enorm van smullen! Een gluten- en lactosevrije chocoladetaart die heerlijk is. Gooi je dieet gewoon even uit het raam. Hier word je blij van. Echt waar.

Glutenvrije chocoladetaart_3

Ingrediënten voor één gluten- en lactosevrije chocoladetaart:

  • 200 gr. pure chocolade (zorg wel dat deze ook lactosevrij is)
  • 50 gr. plantaardige margarine
  • 4 eieren
  • 200 gr. rietsuiker
  • 2 el. cacaopoeder
  • 2 el. glutenvrij bakmeel of rijstmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • Frambozenjam

Bereiding van de gluten- en lactosevrije chocoladetaart:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een kleine springvorm met bakpapier en vet hem in.

Smelt de chocolade samen met de margarine au bain marie.

Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gr. suiker gedurende 5 minuten. Roer daarna de cacao, bakmeel en het bakpoeder erdoor en klop het chocolademengsel erbij.

Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten en de rest van de suiker stijf. Voeg de eiwitten bij het chocolademengsel en bak de taart in ±40 minuten gaar in de oven.

Laat de taart afkoelen en besmeer hem daarna met frambozen jam.

Glutenvrije chocoladetaart_2

Vorige post

Haverrepen met banaan en chocolade

Volgende post

Gaat Verkade glutenvrij?

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!