Recepten

Glutenvrije chocolade muffins

Mijn vader kwam op een dag thuis met een cadeautje voor mij. Een collega van hem was namelijk het boek ‘150 Best Gluten-Free Muffin Recipes’ tegengekomen van Camilla Saulsbury. Wat een ontzettend gaaf boek is dit! Bij elk recept staat namelijk hoe het lactosevrij te maken is, en voor in het boek staat een hele uitleg over de verschillende meelsoorten die er zijn en hun werking in een baksel, en ook welke suikervervangers er allemaal zijn. En het zijn niet alleen zoete muffins maar ook hartige muffins. Toch was het eerste recept wat ik probeerde een recept voor zoete muffins, namelijk voor dubbele glutenvrije chocolade muffins. Ik heb het wel wat aangepast omdat ik sommige dingen wel in huis had en andere dingen niet. Ik probeerde het recept namelijk een uurtje voor een picknick uit dus tijd om óók nog boodschappen te doen was er niet. Beetje stressvol moment misschien, maar het is gelukt om op tijd 6 heerlijke muffins klaar te hebben voor de picknick. Het is echt niet mogelijk om een fout te maken in de bereiding want het klaar maken van het beslag is namelijk echt super simpel en het zorgt ook voor amper afwas. Een heerlijk stukje gebak om in no-time klaar te maken, en waar iedereen van mee kan smullen… Want bijna iedereen kun je wel blij maken met iets waar lekker veel chocolade in zit!

Glutenvrije chocoladecupcakes

Ingrediënten voor 6 glutenvrije chocolade muffins:

  • 125 gram bloem (65 havermeel, 60 schar mix C)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el cacao
  • 88 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 75 gram chocoladechips
  • 125 ml lactosevrije melk
  • 45 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 6 muffinvormpjes klaar.

Voeg eerst alle droge ingrediënten bij elkaar in een beslagkom. Doe alle vloeibare ingrediënten in een maatbeker en roer het goed door elkaar. Voeg ze toe aan de droge ingrediënten.

Mix het door elkaar tot een klonterig mengsel. Verdeel het over de muffinvormpjes en sprenkel er nog wat chocoladechips overheen.

Bak de muffins in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Het linkje naar het kookboek waar ik het over had vind je in de sidebar.

 

Vorige post

Sperziebonen met tomatensaus

Volgende post

Zoete aardappelballetjes met boerenkool

Joëlle

Joëlle

Joëlle is a teacher at secondary school and has a gluten, lactose AND soy intolerance. Quite a tough combination but she's always on the hunt for great and delicious recipes. She makes a mean 'ontbijtkoek' (a dutch breakfast delicacy) and is a huge fan of anything that is made of oats.