Recepten

Glutenvrije bosbessenclafoutis

Al jaren lang blader ik altijd door de allerhande en vele andere magazines op zoek naar recepten. Natuurlijk zijn 9 van de 10 recepten niet gluten- en lactosevrij dus verbouw ik eigenlijk de hele boel. Zo zat ik daar een paar weken geleden doorheen te bladeren en kwam een heerlijke bosbessenclafoutis tegen. Super lekker natuurlijk maar vol met lactose en gluten. Daarom heb ik er even een andere versie van gemaakt; de glutenvrije bosbessenclafoutis.

Ik heb in dit recept lactosevrije melk gebruikt. Weet wel dat als je een allergie hebt voor lactose je hier nog steeds last van kan krijgen!! Er zit namelijk nog steeds een beetje lactose in de ‘lactosevrije’ melk. Los daarvan.. daar gaan we:

IMG_3527

Ingrediënten:

  • 6 el fijne kristalsuiker
  • 500 gr bosbessen (kan uit de diepvries)
  • 1 citroen
  • 1 vanille stokje
  • 55 gr. amandelmeel
  • 74 gr. rijstemeel
  • 3 losgeklopte eieren
  • 200 ml lactosevrije melk (Campina)
  • 250 ml lactosevrije slagroom (minus L)
  • Mespuntje zout
  • Plantaardige margarine om de vorm in te vetten

IMG_3532

Bereiding:

Kies je voor bevroren bosbessen dan is dit het moment om ze te laten ontdooien.

Verwarm de oven voor op 190 C graden.

Vet de ovenschaal in met plantaardige margarine.

Bestrooi de ovenschaal met 2 el suiker.

Strooi 1 el suiker over de bosbessen.

Rasp de schil van de citroen.

Snijd het vanille stokje door de helft en schraap het merg eruit (bewaar het merg).

Meng het amandelmeel, bloem, citroenrasp, 1 mespuntje zout en 2 el suiker in 1 kom.

Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klopt met en garde glad. Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor. Voeg het vanillemerg toe.

Giet beslag in de ovenschaal en verdeel de bosbessen erover.

Bak midden in de oven ca 40 min gaar en goudbruin. Laat 30 minuten afkoelen.

Strooi de rest van de suiker over de clafoutis. Serveer lauwwarm.

IMG_3539

Vorige post

Glutenvrije falafel

Volgende post

Glutenvrije keukenkastjes

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!