Recepten

Glutenvrije appelcake

Appels… er liggen er zoveel in je koelkast en ze beginnen al een beetje zacht te worden. Tsja, wat doe je dan? In mijn geval ga ik dan nadenken over welke ingrediënten ik allemaal in huis heb en hoe ik er een lekkere taart van kan maken! Gelukkig ben ik eigenlijk altijd goed voorbereid en heb ik standaard plantaardige margarine, suiker en meel in huis haha, niet kunnen bakken omdat ik iets mis komt dus zelden voor. Mijn favoriete meelsoort is havermeel. De smaak is lekker, en als ik het in een recept gebruik heb ik altijd een beetje het idee dat het baksel ook enigszins gezond is haha. Maar goed. Ik wilde eens iets anders proberen en ik wilde een snelle cake. Alles klaar gezet, en toen begaf mijn mixer het… Dat was wel een probleem, maar niet onoverkomelijk. Vandaar dat het een cakerecept geworden is waar je geen mixer voor nodig hebt. Extra makkelijk dus. Een absolute aanrader, en ik kan je garanderen dat je niet kunt wachten tot de taart de oven uit is want de geur is zo ongelofelijk goed! Gelukkig worden de verwachtingen dan ook absoluut waargemaakt want ook de smaak is zo lekker dat je de taart wel achter elkaar op zou willen eten.

Glutenvrije appelcake

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 200 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram meel (havermeel, of andere soorten glutenvrije bloem)
  • 15 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels citroensap/rasp

Glutenvrije appelcake

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker er doorheen.
Klop de eieren los en voeg het boter/suikermengsel toe. Mix dat door elkaar.
Voeg vervolgens het meel, de kaneel, en de citroenrasp/sap toe en meng weer.
Als laatste voeg je de appelschijfjes toe en mix je het geheel door elkaar!
Beboter de vorm (lage ronde vorm) en schep het beslag er in. Bak de cake in 30 minuten gaar (voor een gewone ‘hoge’ cakevorm bak ongeveer een kwartier langer). Laat de cake in de vorm afkoelen en eet ‘m vervolgens op!

Vorige post

Hoe gebruik je glutenvrij meel?

Volgende post

Vrienden met een voedselintolerantie

Joëlle

Joëlle

Joëlle is a teacher at secondary school and has a gluten, lactose AND soy intolerance. Quite a tough combination but she's always on the hunt for great and delicious recipes. She makes a mean 'ontbijtkoek' (a dutch breakfast delicacy) and is a huge fan of anything that is made of oats.