Review

Glutenvrij uit eten: McDonalds

Als je glutenvrij en lactosevrij uit eten wilt is het wel zo fijn als het restaurant al standaard glutenvrije gerechten op het menu heeft staan. Vandaag in de review: glutenvrij uit eten bij McDonalds.

Auteur's waardering

Keuzemogelijkheden 60%
Smaak/kwaliteit 70%
Kennis en medewerking personeel 70%
Nasleep 100%
Eindoordeel glutenvrij eten bij McDonalds
75

Keuzemogelijkheden

Vanaf 22 oktober 2013 kan je bij de McDonalds 3 verschillende glutenvrije en lactosevrije burgers krijgen. Zo kan je een glutenvrije hamburger, cheeseburger of quarter pounder bestellen en wordt deze apart voor je bereid! Natuurlijk kan je ook nog salades bestellen die glutenvrij zijn maar laten we eerlijk zijn, voor een salade ga je niet naar de McDonalds.

Smaak en kwaliteit

De glutenvrije burgers zijn qua textuur goed en lijkt echt wel op een echt broodje. In vergelijking met de ‘normale’ hamburger is dit glutenvrije broodje groter en ‘zwaarder’! De glutenvrije burgers smaken goed, wel een klein beetje droog. Wel is het zo dat deze broodjes goed vullen en je echt wel genoeg hebt aan 1 hamburger.

Eindoordeel

Ook al ga je niet echt decadent uit eten bij de McDonalds, ik ben echt ontzettend blij dat je er nu ook kan eten met een glutenintolerantie! Iets eten onderweg is nu stukken makkelijker en vergt minder voorbereiding. Daarnaast hebben de glutenvrije burgers dezelfde prijs als de normale burgers.

Wel is het jammer dat de glutenvrije burgers nog maar bij 7 restaurants verkrijgbaar zijn namelijk in; Hoorn, Purmerend, Zaandam, Koningin Julianaweg, Rotterdam Zuidplein, Rotterdam Charlois en Leiderdorp.

Wel is het leuk dat ze na afloop om mijn mening vroegen en mij vertelden dat McDonalds druk bezig is om dit verder te ontwikkelen en te evalueren.

Heb jij de glutenvrije burger al op? Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring!

Vorige post

In bieten gemarineerde zalm met kappertjes-dille creme

Volgende post

Hummus with spinach on bread: gluten free lunch

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!