RestaurantsReview

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Soi3

Iets meer dan een jaar zit Soi3 op de Kruiskade. Ik fiets er zo vaak langs en dacht dan iedere keer; ik moet hier eten. Ik houd van Aziatisch. De smaken, geuren, kruiden en ingrediënten uit de Aziatische keuken vind ik overheerlijk. En, niet onbelangrijk, gluten- en lactosevrij eten is een stuk makkelijker. Wist je dat bijna 90% van de Aziatische bevolking lactose-intolerant is? Mijn laatste reis was naar Thailand en Vietnam en ik hoopte zo erg dat ik door het eten bij Soi3 even mee teruggenomen kon worden. En of ik bij Soi3, naast weer even genieten, ook GL en LV kon eten? Dat ben ik gaan testen met een vriendin.

Auteur's waardering

Kennis en medewerking personeel 8.0
Menu 8.0
Smaak/kwaliteit 8.0
Informatie 7.5
Nasleep 10.0
Eindoordeel
8.3

Soi3

Allergiemenu

Ze hebben geen allergiemenu. Maar, zodra je één blik op de kaart werpt, wordt je direct gerustgesteld. Alle noodles zijn rijstnoodles. Voor de zekerheid vroeg ik het nog even na, maar het was allemaal geen probleem.

Kennis en medewerking personeel

Vriendelijk personeel en na afloop nog even een praatje gemaakt met de eigenaar en de behulpzame ober. Er werd aangegeven dat ze de laatste tijd veel vraag hadden naar GL en LV eten en wisten duidelijk waar het om ging.

Smaak/kwaliteit

Ze hebben keuze uit curry’s, noodles, salades en wat bijgerechten. Wij kozen ervoor om twee gerechten te delen en een voorgerechtje te nemen.

  • Het voorgerechtje waren viskoekjes, wij waren gelijk enthousiast. Ik denk wel dat ze bloem hebben gebruikt, maar eerlijk gezegd ben ik het vergeten te vragen…oeps, iets te enthousiast geweest…
  • Als hoofdgerecht namen we een pad-thai met zeevruchten en kabeljauw met curry, gestoomd in bananenblad. 
  • Het toetje was gekarameliseerde cassave ’s in kokosmelk 

De viskoekjes waren een perfecte starter. Smaak was perfect. De hoofdgerechten zagen er goed uit, de smaak was nog beter! Pad-thai hebben we zo vaak gegeten op straat in Thailand, dit kwam echt heel dichtbij! De kabeljouw was mals en de curry mild en de kokos die eroverheen zat maakte het geheel zacht romig.

Je kon maar kiezen uit twee desserts, iets wat ik zelf wel weinig vond. De een was een zwarte bonen pasta met rijst, die leek mij erg machtig na de hoofdgerechten. Dus wij kozen voor de gekarameliseerde cassave in kokosmelk… ja eigenlijk ook heel machtig. Het geheel was vrij zoet, maar op zich wel lekker.

Soi3

Algemeen oordeel

Soi3 is wat bij betreft geslaagd voor de Thailand-test. De GV en LV test hebben ze ook doorstaan. Ik kom hier 100% zeker heel snel weer terug. Wat we wel jammer vonden was het koffiekopje waar wat koffiedrap aan gekleefd zat en het groothandel-koekje erbij. Iets Aziatisch erbij had het meer afgemaakt.

Soi3

Soi3 | West-Kruiskade 63a, Rotterdam | 010 213 6596

Vorige post

Glutenvrije keukenkastjes

Volgende post

Tex mex kippenstoofpotje

Wendy

Wendy

Ik ben Wendy, 37 jaar en HR-assistent bij een groot retailbedrijf. Vanwege mijn sport, ben ik altijd al bezig geweest met ‘gezond zijn’ maar toen ik een lactose en gluten intollerantie bleek te hebben, is dat omgeslagen naar een gezonde zoektocht naar ‘wat dan wel’. Nu zelfs zodanig, dat ik gestart ben met een opleidings Natuurvoedingstherapeut. Letterlijk en figuurlijk de ins and outs leren! Naast sporten hou ik van uit eten gaan en ook om zelf in de keuken te staan om van alles uit te proberen.

Mijn favoriete eten: Aziatisch eten, pure chocolade en koekjes!