RestaurantsReview

Glutenvrij lunchen in Rotterdam: Heavenly cupcakes

Een spontane lunch met Elise. We wilden naar Arq, een vegan restaurantje op de Nieuwe Binnenweg, maar deze was helaas dicht. Daartegenover zit Heavenly cupcakes. De naam zegt helaas niet dat ze meer hebben dan cupcakes, maar dat is dus wel zo. Alles is vegan, maar ze hebben ook veel glutenvrij. Een keertje uitproberen dus!

Auteur's waardering

Kennis en medewerking personeel 8.0
Menu 7.0
Smaak/kwaliteit 8.0
Informatie 8.0
Nasleep 10.0
Eindoordeel
8.2

Allergiemenu

Ze hebben niet specifiek een allergiemenu. Het zijn maar een aantal lunchgerechten die ze serveren, waardoor je al snel kan zien wat je wel en niet kan eten.

Kennis en medewerking personeel

De eigenaresse is ook de degene die alles klaarmaakt en serveert. Ze heeft veel kennis, dat is duidelijk. Let op, de keuken is niet glutenvrij. Kans op kruisbesmetting is hier aanwezig. Ben je heel erg gevoelig door bijvoorbeeld coeliakie, dan kan je hier dus niet terecht.

Heavenly Cupcakes

Smaak/kwaliteit

Helaas, de boekweitpannekoeken waren niet aanwezig, dus ik koos voor een salade. In plaats van een broodje, kreeg ik er heerlijke crackers bij. Later zei de eigenaresse tegen mij me dat deze crackers wel voor me wilde meenemen van de groothandel. Hoe lief is dat!

De salade was simpel maar heel smaakvol. Ook door de lekkere granaatappel dressing die eroverheen zat. Elise had een broodje linzenburger. Heel apart. Uiteraard heb ik daar even van gesnoept… ook erg lekker.

Heavenly Cupcakes… die naam zegt het al. Alle taartjes en cupcakes zien er werkelijk goddelijk uit! Als ‘toetje’ moesten we wel iets nemen. Ik ging voor een bananen taartje en Elise voor een groene thee taartje. Bananentaartje was gluten en lactose vrij, de cake iets droog maar toch lekker.

Algemeen oordeel

Ik heb mijn cake-spot herontdekt. Ik heb, toen ze er net zat, hier wel eens een cupcake gehaald en toen vond ik hem niet zo lekker, maar mijn mening heb ik herzien. Ik woon er lekker dichtbij en ik ga zeker terug!

Heavenly Cupcakes

Heavenly Cupcakes | Nieuwe Binnenweg 244 | 3021 GP Rotterdam | 06 36 09 32 20

Vorige post

Handige glutenvrije gewoontes

Volgende post

Gluten- en lactosevrij uit eten in Amsterdam: Restaurant en wijnbar La Viña Experience

Wendy

Wendy

Ik ben Wendy, 37 jaar en HR-assistent bij een groot retailbedrijf. Vanwege mijn sport, ben ik altijd al bezig geweest met ‘gezond zijn’ maar toen ik een lactose en gluten intollerantie bleek te hebben, is dat omgeslagen naar een gezonde zoektocht naar ‘wat dan wel’. Nu zelfs zodanig, dat ik gestart ben met een opleidings Natuurvoedingstherapeut. Letterlijk en figuurlijk de ins and outs leren! Naast sporten hou ik van uit eten gaan en ook om zelf in de keuken te staan om van alles uit te proberen.

Mijn favoriete eten: Aziatisch eten, pure chocolade en koekjes!