RestaurantsReview

Glutenvrij lunchen: Bagels & Beans

Als je glutenvrij en lactosevrij wilt gaan lunchen is het wel zo fijn als het restaurant al standaard glutenvrij brood in huis heeft of glutenvrije gerechten op het menu heeft staan. Vandaag in de review: glutenvrij lunchen bij Bagels & Beans.

Keuzemogelijkheden

Sinds de invoering van de nieuwe kaart zijn de glutenvrije keuzes uitgebreid! Zo staat de glutenvrije bagel standaard op de kaart, kan je bijna elk beleg kiezen om erop te doen en wil je geen brood dan zijn er nu ook 3 verschillende salades waar je van kan genieten. Kortom: de keuze is reuze!

Smaak/kwaliteit

De glutenvrije bagels zijn altijd lekker warm (ze worden vers uit de vriezer gehaald en in de oven gelegd) en zeer stevig. Het nadeel aan de bagels? Ze vullen enorm en kunnen wat droog uitvallen waardoor het soms lastig door te slikken is. De glutenvrije bagels smaken goed, het beleg is heerlijk en de salades zijn ontzettend lekker en gemaakt met alleen maar verse ingrediënten!

Kennis en medewerking personeel

Bij ‘mijn’ bagels en beans wordt er standaard gevraagd of je een glutenallergie hebt of dat je intolerant bent. Dat maakt voor mij wel het verschil want dan weet ik zeker dat ik geen spoortje gluten binnen krijg!

Eindoordeel

Het is nu ook vast geen verrassing dat de Bagels & Beans Amsterdamsestraatweg een van mijn favoriete lunch plekken is. Je hoeft hier niet altijd te vragen of ze een glutenvrije kaart hebben en voelt je daardoor toch minder bezwaard. Leuk bijkomend voordeel? Alle bagels zijn ook lactosevrij!

Zo bestelde ik laatst een bagel met tonijnsalade alleen bleek deze niet glutenvrij te zijn. De oplossing? Er werd gelijk een nieuwe tonijnsalade gemaakt. Top service!

Ga jij ook wel eens lunchen bij de Bagels & Beans? Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring!

Bagels & Beans Amsterdamsestraatweg 302, 3551 CT Utrecht | 030 751 2572

Auteur's waardering

Allergiemenu
Smaak/kwaliteit
Kennis en medewerking van het personeel
Nasleep
Vorige post

Aardbeien met chocolade als dessert

Volgende post

Simpele smoothie met banaan en aardbei

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!