Recepten

Glutenvrij havermoutpotje

Het Nederlands elftal heeft elke dag training en om goed te kunnen presteren is een goed ontbijt noodzakelijk. Ook voor jou, want als je elke dag drie wedstrijden gaat kijken dan heb je ook energie nodig. Nu is er een trend gaande in Nederland op het gebied van Havermout. Het leek mij nou echt niet lekker maar aangezien mijn vrienden me dit elke keer aanraden denk ik nou dan zal het toch best wel smaken.

Daarnaast schijnt het goed te zijn voor je lijn en voor je cholesterol. Dan is het toch het proberen waard? Zo gezegd zo gedaan en wat een vriendin even vergeten te vertellen was, is dat dit SUPER lekker is! Damn, dit is echt wel mijn favoriete ontbijt van dit moment.

Glutenvrij Havermoutpotje

Maar waar heb ik het precies over? Een glutenvrij havermoutpotje! Het originele recept komt van Rens Kroes alleen heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Geniet van je ontbijt en laat me even weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten voor 4 potjes:

  • 200 gr. Glutenvrije Havermout (Lieke is Vrij)
  • 400 ml. Rijstdrink / Amandeldrink (Alpro)
  • 1 banaan in stukjes
  • handje rozijnen
  • handje gedroogde cranberries
  • 1,5 tl. bakpoeder
  • 1 tl. koek en speculaaskruiden
  • Optioneel: dadels, abrikozen, aardbeien

Glutenvrij Havermoutpotje

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de havermout in een grote kom en giet de melk erbij. Roer tot de rijstdrink of amandeldrink enigszins is opgenomen (niet te nat, zeker niet te droog). Doe vervolgens alle andere ingrediënten bij en roer goed.

Verdeel de havermout over vier bakjes en zet vervolgens ±20 minuten in de oven. Is de bovenkant een beetje bruin dan kan je gaan smullen!

Dit ontbijt maak ik vaak op zondag klaar en zet dan de overige bakjes met folie in de koelkast. Het is zowel warm als koud erg lekker!

Enjoy en een fijne dag.

Vorige post

Torentjes van zoete aardappel

Volgende post

Glutenvrij snoep review: Goody good stuff

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!