Recepten

Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs

Als je glutenvrij moet leven dan zijn er gewoon een aantal normale dingen die je stiekem best kan missen. Ik praat nu even over frikandellen, kroketten en stroopwafels. Ja, ik weet dat ik niet de meest gezonde artikelen opnoem nu. Maar lekker is het wel en als je het met mate eet kan het best een keertje. Terug naar de snacks. Gelukkig is daar Consenza! Het merk dat het wel mogelijk maakt dat ik dit kan eten. Consenza bestaat 10 jaar en dat betekent dat het tijd is voor een feestelijk recept! Ik blij dat ze al 10 jaar lang glutenvrije producten op de markt brengen. Laten we hopen dat ze dat ook nog lang blijven doen.
Stroopwafelijs
Met de zomer in ons hoofd en het lekkere weer op komst leek het mij juist een uitdaging om met de gluten en lactosevrije stroopwafels een lekker toetje te maken. En als we denken aan lekkere toetjes, waarom maken we dan niet stroopwafelijs met kokos en doen we die tussen twee stroopwafels? Juist! Dan krijg je een ice cream sandwich! Probeer het zelf eens.

Consenza is 10!

Nog even terug naar de 10 jaar. Consenza viert dit jaar feest en ik mag names hun trakteren. Één Foodless-lezer of lezeres kan de gelukkige winnaar worden van een Consenza-pakket ter waarde van € 50,-! Wat je daarvoor moet doen? Even reageren op deze blog/recept met jouw favoriete Consenza product.

En de winnaar is…

De winnaar van het Consenza-pakket ter waarde van €50,- is geworden: Laura de Haas! Gefeliciteerd! Neem je even contact met me op via carlijn@foodless.nl?
Stroopwafelijs

 

Recept Afdrukken
Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs
Stroopwafelijs
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Stroopwafelijs
Instructies
  1. Doe de kokosmelk, suiker en vanille aroma in een keukenmachine en laat gedurende 30 seconde mengen.
  2. Doe het mengsel in een ijsmachine en zet de machine aan.
  3. Verkruimel ondertussen 8 stroopwafels (1 pakje). Voeg deze na 20 minuten toe aan het kokosijs.
  4. Is het ijs klaar? Dan schep je een flinke bol op 1 stroopwafel. Dek af met een tweede stroopwafel!
  5. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Vorige post

Sinaasappelcrumble; een glutenvrij gebakje

Volgende post

Glutenvrije pannenkoeken met hartig beleg!

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!