Recepten

Gevulde schnitzel met gehakt en pistache

Sommige recepten vind ik zo lekker dat ik me niet kan voorstellen dat ik het nog niet online heb gezet! Daarom is het nu toch echt tijd zodat jij dit ook kan uitproberen. Waar ik het over heb? Gevulde schnitzel met gehakt en pistachenoten! Dit gerecht stond op het menu voor het jaarlijkse diner met vriendinnen waar het goed ontvangen werd, wellicht heeft het iets te maken met het feit dat er witte wijn bij zit (zowel in de hand als in het gerecht) maar toch! Gewoon proberen want het is een succesje. Zoals je van mij gewend bent is ook dit gerecht zowel gluten- als lactosevrij! Mag je nou wel lactose vervang de margarine dan even door boter!

Ingrediënten en benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 grote ongepaneerde varkensschnitzels
  • 200 gr. half-om-half gehakt
  • 1 tl. gehaktkruiden (check wel ff of ze echt glutenvrij zijn)
  • 3 lenteuitjes
  • 1 ei
  • handje pistachenoten
  • 200 ml. droge witte wijn
  • 20 gr. ijskoude plantaardige margarine
  • vershoudfolie
  • aluminiumfolie

Foodless | Gevulde schnitzel

Bereiding:

Het mooie aan de bereiding van dit gerecht is dat het redelijk stressverlagend kan werken! Pak de schnitzels uit de verpakking en leg ze tussen twee stukjes vershoudfolie. Nu pak je een deegroller, een pan of een vleesstamper (of iets anders waarmee je kan slaan) en sla je de schnitzels een partijtje plat tot jij ze plat genoeg vind! Bestrooi ze daarna met zout en peper.

Klop het eitje en snij de bosui in ringetjes.

Doe het gehakt in een kom en meng het met de kruiden, het ei, nootjes en bosui en kneed het tot een geheel.

Verwarm nu de oven voor op 180 graden.

Pak de schnitzels erbij en verdeel het gehakt over de schnitzels. Rol ze nu een voor een voorzichtig en losjes op. Rol ze in een stukkie aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal.

Heb je dit gedaan dan is het tijd voor wijn! Giet 200 ml. wijn in de ovenschaal (of meer, hé, het is jouw feestje). Zet de ovenschaal 30 minuutjes in de oven.

Leg vervolgens de pakketjes apart en giet het vocht over in een steelpannetje. Zorg dat dit gaat koken. Zet het vuur op de laagste stand en roer de boter erdoor.

Pak de schnitzels uit (pas op dit kan heet zijn) en snijd ze in dikke plakken! Serveer op een bordje en giet de saus erover!

Eet smakelijk!

Laat je me even weten wat je ervan vind?

 

 

Vorige post

Glutenvrije fish and chips

Volgende post

Glutenvrije fetahapjes

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!