Recepten

Gepofte zoete aardappel met kip

Een gepofte zoete aardappel kan je op veel verschillende manieren serveren. Het is makkelijk om te maken en erg lekker! Ik besloot voor de Mexicaanse variant te gaan met pulled chicken (klinkt toch net even wat lekkerder dan ‘getrokken kip’) en huisgemaakte guacamole.

Eigenlijk zijn dit dus 3 recepten in 1 maar qua ingrediënten valt het echt reuze mee. Het is oprecht een van de lekkerste gerechten dat ik in tijden gegeten heb dus ik raad het je van harte aan!

 


Recept Afdrukken
Gepofte zoete aardappel met kip
Prep Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gepofte zoete aardappel
Pulled chicken
Guacamole
Prep Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gepofte zoete aardappel
Pulled chicken
Guacamole
Instructies
Gepofte zoete aardappel
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel en prik er met een vork gaten in. Wrijf de zoete aardappel in met olijfolie.
  3. Scheur een stukje aluminiumfolie en leg de zoete aardappel erin en vouw dicht.
  4. Leg de zoete aardappel 40-45 minuten in de oven om hem goed te poffen!
Pulled chicken
  1. Breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook.
  2. Doe de kipfilet erin, doe de deksel weer op de pan en laat nog even 5 minuten doorkoken. Zet daarna het vuur uit en laat de pan 25 minuten op het fornuis staan. (Haal de deksel er in de tussentijd NIET af).
  3. Haal de kipfilet uit de pan. Pak twee vorken en trek de kip uit elkaar.
  4. Doe de kip met de saus en kruiden in een kom en meng goed.
Guacamole
  1. Snij de avocado door de helft, doe het vruchtvlees in een kom en prak het tot een geheel.
  2. Snij de tomaat en ui in kleine stukjes en voeg toe.
  3. Voeg de limoensap, tabasco, zout en peper naar smaak toe.
  4. Snij de aardappel open, leg de kip erop en serveer met guacamole! Eet smakelijk
Deel dit Recept
Vorige post

BBQ-special: 3 lactosevrije kruidenspreads

Volgende post

Glutenvrije stedentrip in België: Glutenvrij Meetjesland

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!