Blog

Gaat Verkade glutenvrij?

De koekjes van Verkade. Wie kent ze niet? Van Maria kaakjes tot Digestive karamel. De bakkers van Verkade kunnen goed koekjes bakken! Ik stond dan ook te springen toen de dame van Verkade mij belde of ik even langs wilde komen omdat ze iets leuks had! Het was een geheim en nu heb ik de eer (thanks, Verkade) om de hele wereld te vertellen dat Verkade glutenvrije koekjes op de markt brengt!

Glutenvrije haverkoekjes

Oaties, zo heten ze, de nieuwe glutenvrije haverkoekjes. Natuurlijk gemaakt met glutenvrije haver. Dat heb ik extra gecheckt en ook de overige ingrediënten vallen me mee. De Oaties zijn te verkrijgen in twee verschillende varianten; de normale Oaties en de Oaties met melkchocolade. Ik heb al doorgegeven dat de pure chocolade variant (zonder melk) ook wel mag verschijnen (lezen jullie mee, Verkade?). Dat even ter zijde. Ik heb ze als aller-aller-aller eerste mogen proeven en ze zijn lekker. Lekker robuust. Zonder schaamte zat ik bij Verkade drie van die koekjes naar binnen te werken. Met glutenvrije koekjes ben ik niet te stoppen. Ik denk altijd ietsje verder dan het product en riep ook gelijk ‘oh, dit werkt ook goed als taartbodem’ (drie keer raden wat het eerste recept met deze koekjes wordt).

De koekjes worden ook in een volledig glutenvrije omgeving gemaakt en je hebt dus geen kans op kruisbesmetting. Fijn he?!

Verkade glutenvrij

Verkrijgbaar vanaf…

Anyways. De koekjes dus! Vanaf week 26 (dat is dus 27 juni) vind je de koekjes in het doodgewone koekvak/pad/schap bij de Albert Heijn. Eindelijk een merk die glutenvrij normaal vind. Nu de rest van de supermarkt nog. Voortaan kan je dus gewoon weer door het koekjespad lopen.

Ben jij ook benieuwd naar de koekjes? Heb je vragen over waarom ik dit naar buiten breng? Wil je andere dingen aan me vragen? Kom dan tussen naar Frank & Vrij, het foodfestival zonder gluten waarbij ik twee keer plaats zal nemen in de stand van Verkade voor een vragenuurtje! Van 13.00 tot 14.00 en van 16.00 tot 17.00 uur! Vraag me het hemd van mijn lijf (en proef de koekjes!). Zie ik je daar?

Hou vooral de site in de gaten want binnenkort komt de review online met een winactie (kan je zomaar twee pakken koekjes winnen!)

Tot zondag!

Verkade glutenvrij

Vorige post

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen

Volgende post

Allergievrij uit eten in Antwerpen

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!