Recepten

Chocolade crispies met gepofte quinoa

Soms zie je iets voorbij komen op Pinterest (ja ja, ook Foodless zit op Pinterest) waarvan je denkt ‘he tof! Dat kan ik ook alleen dan anders – en glutenvrij uiteraard. Ik keek naar onze voorraadkast (dat is een hele toffe oude bakkerskast die in de woonkamer staat want de keuken is te klein) en daar zag ik ineens nog gepofte quinoa! Dat is dus een 1+1=2 situatie-tje.

Ik heb dus chocoladecrispies gemaakt met amandelboter en gepofte quinoa. Super lekker en echt heel makkelijk en snel om te maken. Ben je niet zo’n keukenprins(es) dan kan je alsnog dit op tafel toveren.

 

Recept Afdrukken
Chocolade crispies met gepofte quinoa
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
chocoladebollen
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
chocoladebollen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de chocolade au bain marie!
  2. Zodra deze helemaal gesmolten is roer je de amandelboter er doorheen.
  3. Als de amandelboter volledig opgenomen is door de warme chocolade roer je de gepofte quinoa er doorheen!
  4. Schep nu - met een ijsschep bijvoorbeeld - bolletjes van het chocolademengsel en leg deze op bakpapier. Heb je geen ijsschep maar wel een bakvorm van halve bolletjes? Neem die dan lekker!
  5. Laat de chocoladebollen in de vriezer hard worden.
  6. Haal ze vlak voor het serveren uit de vriezer en het is smullen geblazen!
Deel dit Recept
Vorige post

Blauwe bessencake met limoencrème (melkvrij!)

Volgende post

Espresso pancake taart

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!