Recepten

Broccolisoep met avocado

Wekelijks krijg ik de vraag wat ik in hemelsnaam bij de lunch eet. Nu ik bezig ben met het verlagen van mijn vetpercentage eet ik geen glutenvrij brood meer omdat ik vind dat daar teveel suiker in zit. Daarom eet ik vaak de leftovers van de avond daarvoor of geniet ik van heerlijke glutenvrije zelfgemaakte soepjes! Als ik zelf soep maak vind ik het altijd fijn als ze lekker romig zijn. Nu kwam ik laatst door iemand op het idee om avocado aan mijn soep toe te voegen! Zo gezegd zo gedaan en toen is dit recept geboren. Ontdek zelf dit recept voor gluten- en lactosevrije broccolisoep met avocado!IMG_4371

Ingrediënten voor de broccolisoep met avocado:

1 liter water
1 grote courgette
1 stronk broccoli
1 avocado
1 glutenvrij groentebouillonblokje
1 gele ui
Zout en peper
Optioneel: scheutje tabasco

 

IMG_4378

Bereiding:

Snipper de ui.

Fruit de ui met een klein beetje olijfolie in een pan. (Ik gebruik hier gewoon de normale soeppan al voor).

Snij de broccoli en courgette al in stukjes.

Voeg het water, het bouillonblokje toe en de groente! Nu laat je alles eventjes koken totdat jij het goed vind.

Is je groente gaar dan pak je de staafmixer erbij en pureer je de broccoli en courgette. Ben je er klaar voor om je soep te serveren dan kan je nu de avocado toevoegen! Pureer deze nog kort mee.

Eet smakelijk!

Vorige post

Coeliakiemaand: Coeliakie en ik!

Volgende post

Honing-pindarepen met chocolade

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!