Recepten

Blondies met kikkererwten

De glutenvrije blondies die ik altijd meeneem naar de markt zijn echt een mega succes! Ze zien er niet uit maar zijn zo ontzettend lekker. Alleen zitten ze ook vol met suiker. Daarom vond ik het tijd om een tegenhanger van de suikervolle (maar oh zo lekkere) blondies te maken. Blondies met kikkererwten en agave siroop.

Blondies met kikkererwten

Blondies met kikkererwten

Je had het hoofd van Jeroen moeten zien toen ik het hem heb laten proeven om vervolgens te vertellen dat hij blondies met kikkererwten aan het eten is. Het leuke hieraan is dat je helemaal niet proeft dat er kikkererwten in zitten. Het smaakt gewoon naar een ander soort blondies maar dan nog steeds erg lekker! Ze zien er smeuig uit, smaken heerlijk en bevatten ook nog eens een keer flink wat eiwitten omdat we kikkererwten gebruiken.

Het leuke aan deze blondies is dat ze naar glutenvrij ook lactosevrij, melkvrij, vrij van geraffineerde suikers en ook nog veganistisch! Mag je geen pinda’s dan vervang je de pindakaas voor notenboter! Ideaal!

Blondies met kikkererwten

 

Recept Afdrukken
Blondies met kikkererwten
Blondies met kikkererwten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Blondies met kikkererwten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante bakvorm in (van 20x20 cm).
  2. Was de kikkererwten en laat uitlekken.
  3. Doe de kikkererwten, pindakaas, agave siroop, vanille aroma, zout, bakpoeder en baksoda bij elkaar in de keukenmachine en laat mengen tot het een glad geheel is.
  4. Schep met een spatel de 100 gram chocolate chips erdoor.
  5. Verdeel het deeg over de bakvorm en versier met de overige chocolate chips.
  6. Bak af in 20 tot 25 minuten.
  7. Haal de vorm uit de oven, strooi er wat zeezout op en laat de blondie 20 minuten afkoelen op een rooster.
Deel dit Recept
Vorige post

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart

Volgende post

De ECHTE cover van mijn kookboek

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!