Recepten

BBQ-special: 3 lactosevrije kruidenspreads

Met de zomer in aantocht is het tijd voor een heuse BBQ-special. Ik heb met de nieuwe margarines van Becel drie heerlijke lactosevrije kruidenspreads gemaakt die fantastisch smaken op een stokbroodje!

Het BBQ-seizoen is voor mij eigenlijk al een tijdje begonnen. Zodra ’s avonds de zon nog schijnt, duik ik vaak het park in voor een heerlijke BBQ. En natuurlijk hoort daar een kruidenspread bij. Dat vind ik zo lekker! Een simpel (glutenvrij) stokbroodje met kruidenboter. Maar met mijn lactose-intolerantie is het vrij lastig om kant-en-klare kruidenspreads te kopen.

Nu is Becel met 3(!) nieuwe smeerproducten op de markt gekomen en daar word ik blij van. Becel is namelijk een van de margarines waar ik heel goed tegen kan. Nu wil het geval zo zijn dat ik voordat ik mijn intoleranties had dus ook altijd Becel at.

De nieuwe smaken van Becel zijn lactosevrij én koemelkvrij. Dit komt omdat het een plantaardige margarine is. Ideaal als je een intolerantie hebt en toch iets lekkers wilt eten. Zo is er een Becel met walnootolie, Becel met kokosolie & amandelolie én Becel met avocado-olie & limoenolie. Met de BBQ in mijn hoofd besloot ik drie heerlijke kruidenspreads met Becel te maken voor op je stukje (glutenvrije) stokbrood.

Ik besloot als eerst aan de slag te gaan met de Becel met avocado (en limoen). Zonder kruiden is ‘ie al zeer smakelijk (vooral zo romig en fris tegelijk!). Met wat extra kruiden geef ik er makkelijk mijn eigen twist aan. Kijkend naar de avocado en limoen die in de Becel zit besloot ik er verse rozemarijn, basilicum en knoflook aan toe te voegen.

Zowel rozemarijn als basilicum passen goed bij avocado en limoen waardoor deze lactosevrijekruidenspread vol van smaak wordt.

Voor de andere plantaardige margarines heb ik ook gekeken naar de ingrediënten die erin zitten. De Becel met kokosolie en amandelolie heb ik een lichte oosterse twist gegeven door er verse koriander, piment en knoflook aan toe te voegen. Uiteraard kan je de knoflook ook vervangen door gember.

De derde spread heb ik gemaakt met de Becel met walnootolie. Met sinaasappelrasp en verse tijm is deze margarine ontzettend fris! De Becel met walnootolie geeft er een romigere smaak aan.

Druk af!
Recept voor lactosevrije kruidenspread met Becel met avocado
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje kruidenspread
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje kruidenspread
Ingrediënten
Instructies
  1. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
  2. Haal de blaadjes van de rozemarijntakjes en hak in kleine stukjes.
  3. Pers de knoflook uit en meng alles met de Becel met avocado-olie & limoenolie.
  4. Serveer gelijk of bewaar in de koelkast.
Deel dit Recept

Lactosevrije_kruidenspread

Druk af!
Lactosevrije kruidenspread met Becel met kokosolie & amandelolie
Lactosevrije_kruidenspread
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje lactosevrije kruidenspread
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje lactosevrije kruidenspread
Ingrediënten
Lactosevrije_kruidenspread
Instructies
  1. Scheur de korianderblaadjes in kleine stukjes.
  2. Pers de knoflook uit en meng alles met de Becel met kokosolie & amandelolie.
  3. Serveer gelijk of bewaar in de koelkast.
Deel dit Recept

Druk af!
Lactosevrije kruidenspread met Becel met walnootolie
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de sinaasappel en rasp de schil.
  2. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng alles met de Becel met walnootolie.
  3. Serveer gelijk of bewaar in de koelkast.
Deel dit Recept

Deze post is mede mogelijk gemaakt door Becel!






Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!