Recepten

Avocado met ei uit de oven

Avocado’s vallen in de categorie ‘gezond’ en ik vind ze ook erg lekker! Ze zitten vol met goede vetten en ik eet er rustig 3 per week. Nu is het zo dat mijn darmen de laatste tijd aardig wat te verduren hebben (na een voedselvergiftiging zijn ze van slag) maar avocado’s en eieren vallen goed.

Op alle social media kanalen en vaste websites waar ik kijk zie ik steeds vaker onder het mom van ‘fitfoods’ de combinatie van avocado met ei. Ik was op zoek naar iets nieuws, want elke dag gekookte eieren eten daar wordt niemand vrolijk van.

Daarom is dit recept zo fijn, het is makkelijk te bereiden, bevat weinig ingrediënten en het is nog lekker ook. Ontdek snel het recept voor avocado met ei uit de oven en laat me weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten en benodigdheden:

  • Avocado
  • 2 kleine eieren
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: bieslook of bosui
  • Optioneel: bacon
  • Ovenschaal of twee kleine schaaltjes (waar een halve avocado in past)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Halveer de avocado en haal de pit eruit. Lepel de avocado een klein beetje uit aangezien het hele ei erin moet passen.

Breek de eieren een voor een in de avocado’s en probeer het eigeel heel te houden.

Strooi er wat verse peper en zout op. Zet de avocado’s 10 minuten in de oven (het eiwit moet bijna hard zijn), strooi de bieslook (of bosui) en bacon erover en zet dit nog 5 minuten in de oven.

Daarna is het smullen geblazen. Je kan de avocado op een boterham smeren of gewoon zo uitlepelen.

Eet smakelijk!

Vorige post

Glutenvrij snoep review: Goody good stuff

Volgende post

Bloemkoolpizza

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!