Recepten

Avocado gevuld met garnalen

Sommige mensen zijn dol op avocado’s en gebruiken het dan ook echt overal voor. Ik ben er ook zo eentje. We gooien ze door smoothies, gebruiken avocado’s als broodbeleg, in salades of stoppen ze gewoon in de oven. Maar soms mag een receptje ook best wel eens om de avocado zelf draaien. Dit recept voor gevulde avocado is perfect als lunch of voorgerechtje. Het is ook niet zo moeilijk en je tovert dit binnen een paar minuten op tafel! Ik hoop dat je geniet van deze avocado gevuld met garnalen.

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • Bakje roze garnalen
  • Scheutje limoensap (het lekkerste is als je een halve verse limoen gebruikt)
  • Verse bieslook
  • Mayonaise (let wel op dat deze glutenvrij is)
  • Verse peper

Avocado gevuld met garnalen

Bereiding:

Pak de avocado erbij en halveer hem.

Haal het vruchtvlees eruit (laat de schil heel, die heb je zo weer nodig) en snij in kleine stukjes.

Doe het vruchtvlees met de garnalen in een kom, voeg de mayonaise, peper en limoensap toe en roer goed.

Zodra het goed gemengd is schep je de inhoud van de kom weer in de schil van de avocado.

Gebruik een paar takjes verse bieslook als garnering en je kan gaan smullen

Eet smakelijk!

Vorige post

#DECEMBERGLUTENVRIJ: Digitale adventskalender

Volgende post

Glutenvrije flapjacks

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!